Què fem

Les activitats presencials que fem són:

2741

  • Jornades de covivencia: cada sis mesos (aproximadement) organitzem unes jornades en les quals compartim  temes
    d’acolliment on les families donen el seu punt de vista i experiencies sobre temes específics. És una jornada de xerrades, debat i reflexió però també esdevé un punt de trobada periódic per les famílies que no poden assistir habitualment al grup de suport.
  • Grup de suport d’AFACLLeida:  ens em proposat una vegada cada dos mesos aproximadament, reunir-nos a Lleida per tractar temes relacionats amb l’acolliment. Volem acollir i acompanyar tant a famílies acollidores de fa temps com a noves famílies, per poder compartir les vivències amb l’infant acollit, i on la visió i opinió d’altres famílies amb la mateixa situació ens enriqueixin i ens faci tenir una visió més diversa de l’experiència. Ens plantegem rebre la visita de professionals de INTRESS (ICIF que actua a la provincia de Lleida). Aquest model es basa en l’experiencia del Grup de suport de AFABAR  que es una experiencia de recolzament mutu consolidada i que resulta molt beneficiosa per als acollidors, i de retruc pels infants acollits.
  • IMG_0977
    Tren historic Lleida – La Pobla

    Amb una periodicitat no determinada realitzem també sortides amb altres famílies acollidores, en un ambient lúdic i de coneixença, especialment pensant per a que els infants gaudeixin del dia, però també perquè els acollidors poguem gaudir de l’intercanvi de vivències, experiències, dubtes i informació que ens ajuda a portar millor l’experiència complexa i rica que és un acolliment. La propera actividad programada es viatjar al tren dels llacs (a la foto el tren históric  amb les locomotores dièsel 10817 i 10820, arrossegant 4 vagons d’època.

  • Periòdicament fem difusió de l’acolliment participant en xerrades a escoles, en programes de ràdio, TV o premsa escrita, i interactuem amb altres associacions relacionades amb l’acolliment famíliar, les quals també ens serveixen de plataforma per a difondre l’acolliment.
  • Tenim un servei de biblioteca virtual on trobareu bliografia i la revista “Viure en familia” (a la que estem subscriptes i us convidem a participar als forums oberts sobre temàtiques familiars a la seva web). Podeu consultar els títols del nostre fons bibliografic i hemeroteca a la secció biblioteca virtual d’aquest portal. Els socis poden demanar  l’enviament per via postal dels llibres i revistes que estiguin disponibles. 
Els espais virtuals on AFACLleida fa comunitat són:
  • Grup de WhatsApp: Obert a tots els  associats on parlem i comentem assumptes, en format breu, relatius a l’acolliment.
  •  Blog del nostre portal:  On donem les nostres idees  i aportem les nostres experiències, tant si sou acollidors com encara no o ja ho heu sigut i compartir la vostra experiència i orientar els dubtes dels actuals i futurs acollidors. Està obert a totes les personas i families (associades o no)  interessades en el acolliment familiar.